Planinarski savez Srbije

Dan pešačenja u Srbiji

Dan pešačenja 2020.

Dragi planinari i ljubitelji pešačenja i prirode, Planinarski savez Srbije 12. septembra 2020. godine organizuje manifestaciju „Dan pešačenja“. S obzirom na „pandemijske“ okolnosti, ovogodišnja akcija će se realizovati na poseban način. Umesto masovnog okupljanja i polaska na pešačenje, građani će moći individualno ili u manjim grupama da se kreću uređenim i obeleženim stazama. Članovi planinarskih društava će obezbediti vodiče/koordinatore koji će davati informacije i vršiti nadzor i usmeravanje.

Pešačenje je od izuzetnog značaja za zdravlje i imunitet pojedinaca i kolektiva, kao i održavanje mentalne higijene. Ppriključite se akciji i pešačite omiljenim šetalištem, parkom, izletištem, čarobnom prirodom ili planinama Srbije. Neka posle toga svaki vaš korak postane lakši, praćen osmehom. U stvari, želimo da se pešačenje pretvori u stvarno dobru naviku. Dan pešačenja je zabavan i jednostavan način da u najboljem društvu istražite radost hodanja!

Pozivamo vas da 12. septembra svi zajedno budemo za korak bliže zdravlju!

Toga dana Srbija hoda!

[ezcol_1half]

[/ezcol_1half] [ezcol_1half_end]

[/ezcol_1half_end]

 

DAN PEŠAČENJA U SRBIJI – 14. SEPTEMBAR 2019. 

Izveštaj o klubovima koji su učestvovali možete pogledati ovde.


DAN PEŠAČENJA  U SRBIJI –  15. SEPTEMBAR 2018.

Izveštaj o klubovima koji su učestvovali na akciji možete preuzeti ovde.


POZIVNICA ZA DAN PEŠAČENJA U SRBIJI KOJI ĆE SE ODRŽATI 15. SEPTEMBRA 2018.


PREDSTAVLJEN LOGO REPUBLIČKE AKCIJE „DAN PEŠAČENJA U SRBIJI“ 2017.

Predstavljamo vam zvanični logo Republičke akcije „Dan pešačenja u Srbiji“ koja će se održati 16.septembra u više gradova Srbije. Podsećamo javnost da je Upravni odbor PSS u okviru pripreme programa i plana akcija republičkog saveza doneo odluku da pokrene organizovanje jedinstvene Republičke akcije pod nazivom „Dan pešačenja u Srbiji“ od 2017. godine.

Dizajn logoa se bazira na poznatim motivima pešačkog para u čijoj je pozadini karta Republike Srbije uokvirena suncem. Tekstualni deo logoa „Dan pešačenja u Srbiji“ zasnovan je na već prihvaćenom rešenju sa dosadašnjih akcija „Pešačenje i planinarenje“ koje se održavalo u više gradova Srbije od 2014. godine a čiji kontinuitet nastavlja ova Republička akcija.

Kompletnu vest možete pročitati ovde.


POKRETANJE REPUBLIČKE AKCIJE „DAN PEŠAČENJA U SRBIJI“

Na osnovu rezultata sprovođenja trogodišnjeg programa „Pešačenje i planinarenje“ uz podršku Ministarstva omladine i sporta, Upravni odbor PSS usvojio je odluku da se u program za 2017. godinu uvrsti zajednička akcija „Dan pešačenja u Srbiji“. Za pokretanje akcije odabran je datum 16. septembar 2017. Akcija je upisana u zvanični Kalendar akcija Republičkog saveza za 2017. godinu.

Dopis Planinarskog saveza Srbije možete pogledati ovde.

Tekst o pešačenju i njegovom značaju možete pogledati ovde.

Tekst o povoljnom uticaju pešačenja na zdravlje možete pogledati ovde.

plakat-za-akciju-u-sokobanji