Planinarski savez Srbije

Speleologija

SPELEOLOZI PSS NA MEĐUNARODNOJ EKSPEDICIJI „DEEP CLEAN-BERGER 2018“

Četvoročlana ekipa speleologa Planinarskog saveza Srbije krenula je put Francuske gde će uzeti učešće na međunarodnoj ekspediciji pod nazivom ”Deep Clean – Berger 2018”. Domaći tim speleologa daće doprinos ekološkom očuvanju jame Gufre Berže, a istovremeno težiti postizanju zapaženih sportskih rezultata boravkom i radom u ovom objektu.

Kompletnu vest možete pogledati ovde.

 


MEĐUNARODNA SPELEOLOŠKA EKSPEDICIJA „ALTAJ 2017“

Međunarodna speleološka ekspedicija ”Altaj 2017” uspešno je okončana. Speleolozi iz Srbije sa kolegama iz Bugarske, Rumunije i S.A.D, u periodu od 12. septembra do 2. oktobra, učestvovali su u kompleksnim speleološkim, geološkim i biospeleološkim istraživanjima na jugu Kirgistana, na područjima Džalpak Taša, Tuja Mujuna i Abšir Ate. Ciljevi ekspedicije vezani su za specifične uslove rada u speleološkim objektima termo-mineralnog karstа, pećina i jama u gipsu i kombinovanim prirodno-veštačkim speleološkim objektima.

Kompletnu vest možete pogledati ovde


 

SEMINAR SPELEOLOŠKE FOTOGRAFIJE

Komisija za speleologiju Planinarskog saveza Srbije i Speleološka sekcija PK „Železničar“ Niš organizuju seminar Speleološke fotografije. Seminar će se održati od 13.10. do 15.10.2017. godine. Praktični deo seminara će se izvesti u Cerjanskoj pećini kod Niša dok će se teorijski održati u sali za prezentacije u sklopu kompleksa bungalova na Kameničkom visu.

Detaljnu informaciju o ovom seminaru možete pogledati ovde.

 


Izveštaj sa speleološke ekspedicije „Atos 2016.“