Planinarski savez Srbije

Planine Srbije

Nadam se da će prezentacija o planinskim vrhovima i planinama Srbije doprineti radosti i inspiraciji na našim planinarskim putešestvijima. Zahvalnost za pomoć u prikupljanju podataka dugujem planinarskoj zajednici Srbije, ne bih mogao uraditi to što jesam da nije nebrojenih planinara koji su mi u nastojanju pomagali. Knjigu posvećujem njima, planinarima. Oni su sa planinom na ti. Zbog njih planine postoje.

Iso Planić, autor

Izaberi planinu koju želiš da „osvojiš“. Ne obraćaj pažnju na ono što pričaju drugi ljudi, poput „Ta planina je lepša!” ili „Na ovu se može lakše popeti!”. Na planinarenju ćeš potrošiti mnogo sopstvene energije i entuzijazma kako bi došao do cilja koji si zacrtao, te si prema tome samo ti odgovoran za izbor planine i treba da budeš siguran u ono što radiš.

Pablo Koeljo

Prezentacija “Planine i planinski vrhovi u Srbiji“ izložena na sajtu PSS izrađena je za potrebe planinara i planinarske organizacije u Srbiji. Svaka druga upotreba, naročito umnožavanje, kopiranje, štampanje i stavljanje na raspolaganje široj javnosti zahteva prethodnu pisanu saglasnost autora Ise Planića. Autorska prava trećih lica se poštuju i podržavaju u svim slučajevima gde autor ili Planinarski savez Srbije nije vlasnik ili autor predmetnog sadržaja.