Planinarski savez Srbije

ODRŽANA JE IZBORNA SKUPŠTINA XXIII SAZIVA PLANINARSKOG SAVEZA SRBIJE

U Beogradu, u hotelu  M održana je Izborna Skupština XXIII saziva Planinarskog saveza Srbije. U radu Skupštine je učestvovalo ­­­­ 166  delagata sa pravom glasa iz 100 planinarskih društava/klubova.

Svečani deo sednice započeo je intoniranjem himne Republike Srbije „Bože pravde“. Kratkim nastupom, delegate je pozdravila Robin Nikolić, član PSK “Pobeda” iz Beograda.

U radnom delu Skupštine delegatima su se obratili dosadašnji predsednik Saveza Iso Planić i predsednici Nadzornog odbora, Načelništva i Veća časti koji su podneli izveštaj o radu u proteklom mandatu.

Nakon glasanja, za novog predsednika Planinarskog saveza Srbije izabran je Iso Planić, naš najtrofejniji alpinista, član PSK „Spartak“ iz Subotice. Za potpredsednika je izabran Nenad Lečić,član PK “Tara” Bajina Bašta  Za sportskog direktora Planinarskog saveza Srbije izabran je Andrej Ivošev, član PEK „Gora“ iz Kragujevca. Načelnica PSS   je Valentina Toković, član ŽKP “Ljeskovac” iz Priboja.

Novoizabrani tim se zahvalio na dosadašnjem radu predhodnom rukovodstvu obavezavši se da će nastaviti sa daljim razvojem planinarskog pokreta u našoj zamlji.

Rezultati izbora:

Predsednik PSS

Upravni odbor PSS

Nadzorni odbor PSS

Veće časti PSS