Planinarski savez Srbije

I KOLO OTVORENOG SLOVENAČKO-HRVATSKO-SRPSKOG KUPA U PENJANJU U LEDU 2017.

Komisija za draj tuling i takmičarsko penjanje u ledu Planinarskog saveza Srbije i KES Armadillo iz Čačka,  u subotu, 4. novembra 2017. bili su domaćini prvog kola otvorenog Slovenačko-hrvatsko-srpskog kupa u penjanju u ledu 2017.

 

Takmičenje se održalo u Ovčar Banji, na takmičarskom poligonu koji se nalazi u podnožju Devojačke stene. Učestvovali su takmičari iz sve tri države, Slovenije, Hrvatske i Srbije, a posebno raduje činjenica da je publika bila brojna i raznovrsna.

Glavni sudija na smeru bio je Branko Ivanek(Slovenija), sudije na smerovima Breda Bibič(Slovenija) i Danijela Babović(Srbija).

Svoje veštine i sposobnosti takmičari su prikazali kroz dva kvalifikaciona i jedan finalni smer u disciplini težinsko penjanje, kategorije seniori i seniorke. Najbolji takmičari su u atraktivnom finalnom smeru koji je bio izrazito previsne i plafonske konfiguracije, pokazali čari draj tuling penjanja izvodeći tehnički vrlo zahtevne pokrete i kretanja. Sve bitna događanja zabeležena su kamerama i fotoaparatima te uskoro očekujemo video koji će biti pravi promotivni materijal nove planinarsko sportske discipline.

 

Najsjajnija odličja uzeli su Slovenci, iskusna Maja Šuštar i debitant Jaka Hrast. Čestitke svim osvajačima medalja i ostalim takmičarima na postignutom rezultatu! Učesnici su bili zadovoljni organizacijom takmičenja, atmosferom, smerovima postavljača Petra Šunderića i gostoprimstvom našeg tima.

Hvala svima koji su podržali ovo takmičenje, a posebno našim mentorima iz Slovenije i Hrvatske. Srećni smo što je sve prošlo iznad naših očekivanja, a osmesi na licima prisutnih bili su najbolja potvrda za to. Srpski tim nastavlja vredno da trenira za sledeća takmičenja Kupa koja će se održati u Bjelovaru, Zagrebu i Domžalama.

Rezultati
Izveštaj sa sajta Hrvatskog planinarskog Saveza
Izveštaj sa sajta Planinske zveze Slovenije

Napisala:
Katarina Manovski
Predsednica komisije za draj tuling i takmičarsko penjanje u ledu
Planinarskog saveza Srbije