Planinarski savez Srbije

PREDSTAVLJEN LOGO REPUBLIČKE AKCIJE „DAN PEŠAČENJA U SRBIJI“

Predstavljamo vam zvanični logo Republičke akcije „Dan pešačenja u Srbiji“ koja će se održati 16.septembra u više gradova Srbije. Podsećamo javnost da je Upravni odbor PSS u okviru pripreme programa i plana akcija republičkog saveza doneo odluku da pokrene organizovanje jedinstvene Republičke akcije pod nazivom „Dan pešačenja u Srbiji“ od 2017. godine.

Dizajn logoa se bazira na poznatim motivima pešačkog para u čijoj je pozadini karta Republike Srbije uokvirena suncem. Tekstualni deo logoa „Dan pešačenja u Srbiji“ zasnovan je na već prihvaćenom rešenju sa dosadašnjih akcija „Pešačenje i planinarenje“ koje se održavalo u više gradova Srbije od 2014. godine a čiji kontinuitet nastavlja ova Republička akcija.

Cilj akcije je podizanje svesti o višestrukom značaju pešačenja za rekreaciju, sport, očuvanje zdravlja građana, socijalizaciju ali i za razvoj turističkih mogućnosti širom Srbije. Jedan od ciljeva jeste „izgradnja“ pešačke (turističke) infrastrukture kroz trasiranje i obeležavanje staza za pešačenje o kojima će se brinuti lokalna planinarska društva uz saradnju i pomoć lokalnih samouprava. Ovom akcijom uspostaviće se jedan dan u godini u kojem će „svi pešačiti Srbijom“ uz podršku građana i institucija Republike Srbije šireći tako spoznaju o značaju pešačenja kao svetski priznate i prihvaćene aktivnosti.

Pozivamo sva planinarska društva/klubove koja se još nisu prijavila za izvođenje akcije „Dan pešačenja u Srbiji“ da to učine kako bi smo vrednosti pešačenja predstavili što većem broju ljudi.

Mole se organizatori da pored postojećeg logoa na štampanim materijalima koriste i logo Ministarstva omladine i sporta, vaših opština i gradova , vašeg društva/kluba, Planinarskog saveza Srbije i drugih sponzora akcije.

Logo možete preuzeti ovde.

Horizontalni logo možete preuzeti ovde.

Prijavljeni klubovi/društva do sada:

RB.GRADDruštvo/klub
1.ŠabacPsd “Cer”, Psd “Železničar”, Pak “Čivija”
2.ProkupljePsk “Toplica”
3.IvanjicaPD “Golija”
4.AleksinacPSK “Brđanka”, PK “Železničar”
5.ZrenjaninKP “Zrenjanin”
6.ValjevoPK “Povlen”
7.Trstenik“PSD “Ljukten”
8.Smederevo“PK “Čelik”
9.SomborPD “Dr Radivoj Simonović”
10.NišPK “Železničar”
11.NegotinPD “Deli Jovan”
12.KladovoPD “Vrh”
13.JagodinaPK “Runolist”
14.ČajetinaPD “Aleksandar Džavović”, PD Tornik
15.BosilegradSUP “Mladost”
16.Bela CrkvaPD “Karpati”
17.BoljevacPK “Šiljak”
18.LoznicaPK “Gučevo”
29.SokobanjaPk “Ozren”
20.LeskovacPSK “Kukavica”
21.BeogradPlaninarski savez Beograda, PSK “Avala”,PSK “Pobeda”, Pk “Železničar”, PD “PTT”, PK “Balkan”, PK “J. Pančić- Policajac”
22.KraljevoPSD “Gvozdac”, PSK “Železničar”
23.PribojŽTP “Ljeskovac”
24.SuboticaŽPK “Spartak”
25.ParaćinPK Javorak
26.UžicePD Rujno
27.Novi SadPSD “Železničar”, PD” Naftaš”, PD “Zanatlija”, PD “Fruška gora, PSD “Poštar”, Planinarski savez Vojvodine
28.PožarevacPK “Vukan”
39.Kragujevac: PD “Žeželj, PEK “Gora”
30.DimitrovgradPlaninarsko društvo “Caribrod”
31.AranđelovacPD „Bukulja“
32.Bojnik i LebanePBK „Zmaj sa Radana